Begaafdheidsprofielschool

Een gemiddelde school kan rekenen op ongeveer 10% hoogbegaafde en onderpresterende hoogbegaafde leerlingen (HB-leerlingen). Het is voor hun ontwikkeling - zowel cognitief, sociaal-emotioneel als creatief - belangrijk om ze te herkennen en erkennen.

Het OLZ als BPS-school: voor wie meer kan én meer wil….!

Sinds het voorjaar van 2021 is het Openbaar Lyceum Zeist (OLZ) gecertificeerd lid van de Vereniging Begaafdheidprofielscholen. Deze certificering is het resultaat van het werk van betrokken docenten en mentoren en leerlingen samen met hun ouders. Zij hebben met professionele ondersteuning (o.a. Radboud Universiteit, het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek en een interne ECHA-specialist) gebouwd aan onze Begaafdheid Profiel School (BPS). Dat de BPS certificering binnen is, betekent niet dat we klaar zijn. Ons doel blijft om meer- of hoogbegaafde leerlingen de ruimte geven om zich te ontplooien. Wij bouwen verder aan BPS!

Benieuwd naar hoe we dat doen?

Bekijk hier de presentatie.

Het OLZ heeft een BPS-expertgroep waarin we met specialisten, coaches en docenten samenwerken, en contact hebben met ouders en scholen in de directe omgeving

Meer informatie?

Heeft u vragen? Kijk dan op de veelgestelde vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Richt u dan tot de hoogbegaafdheidspecialisten van het OLZ (mevrouw L. van Drunen en mevrouw M. Platje) - bps@olz.nl.