Wij bouwen aan BPS…!

Wij bouwen aan BPS…!

Heel blij waren we en zijn we nog steeds dat we op het OLZ toe kunnen komen aan fysiek onderwijs! Als het gaat om onderwijs weten we allang dat er veel gebeurt via de directe interactie. Leerlingen én docenten varen wel bij persoonlijk contact voor de meest efficiënte output...

En wat een geluk dat we op 7 oktober met de BPS-leerlingen de aftrap voor het nieuwe seizoen hebben kunnen beleven. Lonneke van Drunen heeft de nieuwe eerstejaars verder geïnformeerd over de mogelijkheden binnen BPS. De tweede- en hogerejaars kwamen bijeen in de aula om te horen hoe we BPS organisatorisch hebben opgezet, wie ieders coach is en op welke manieren een BPS-project opgestart kan worden. Ook hebben we teruggekeken op de achterliggende coronaperiode en gesproken over kansen en mogelijkheden in een mogelijke tweede lockdown. Als kers op de taart hebben Emma, Lars en Nadja verteld over hun project, dat vorig jaar is opgestart en nu verder wordt uitgevoerd. Het was mooi om te zien hoe onze BPS’ers zoeken naar uitdagingen om vol elan en enthousiasme verder te gaan.

De BPS-leerling zijn door hun hoogbegaafdheidscoach uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om het talentplan voor het huidige schooljaar verder te concretiseren. En dan kan iedere BPS’er (weer) aan de slag: op zoek naar prikkelende vragen, oplossingen, projecten, onderzoeken en vooral mooie uitdagingen!

Komend schooljaar wordt duidelijk of we er als school klaar voor zijn om als volwaardig lid toe te treden tot de Vereniging Begaafdheids ProfielScholen. Dit zal worden bepaald door middel van een zogenaamde audit, waarbij de school bezocht zal worden door een commissie. Deze audit zal plaatsvinden op donderdag 8 april 2021 en zal grotendeels bestaan uit een aantal kritische gesprekken met ieder binnen het OLZ die met BPS te maken heeft (gekregen). We hebben er vertrouw in dat we onze licentie binnen kunnen halen en met de tops én de kritische tips het BPS-beleid verder kunnen verankeren. Het doel blijft om alle leerlingen de mogelijkheid te bieden het beste uit zichzelf te halen. Want ons motto is en blijft: alle leerlingen leren.

Wij bouwen verder aan BPS..!

Ook interessant

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op donderdag 30 maart was het voor de U-Talent academyleerlingen uit vwo 6 zover, de afsluiting van het programma in het academiegebouw in Utrecht: de getuigschriftenuitreiking. Na twee jaar lang een verdiepingsprogramma voor de bètavakken te hebben gevolgd aan de Universtiteit Utrecht hebben ze hiermee het programma officieel succesvol afgerond!

Lees verder

Ben je helaas uitgeloot bij de school van je eerste keuze? We begrijpen natuurlijk dat je teleurgesteld bent. Misschien is het Openbaar Lyceum Zeist interessant voor jou. Er is nog voldoende plaats in havo, havo/vwo, vwo en gymnasium. Op vrijdag 31 maart en dinsdag 4 april ontvangen we je graag...

Lees verder

Afgelopen woensdag was ons allereerste dansexamen: Maud Veenbrink (H5c) danste daar met 5 leerlingen uit VWO 5 de sterren van de hemel. Het was een prachtige ambiance in Figi, waar ook veel medeleerlingen op af gekomen waren om hun klasgenoten te zien schitteren.

Lees verder