U-Talent Academy

U-Talent Academy

Op dinsdag 7 februari kwam er voor de tien V6 leerlingen die meedoen aan de U-Talent Academy een spectaculair einde aan hun thesistraject: het thesissymposium op de universiteit Utrecht. De leerlingen hebben in plaats van een profielwerkstuk bij ons op school, een thesis geschreven aan de universiteit, waarbij ze gekoppeld zijn aan wetenschappers van de universiteit, om daadwerkelijk nieuw onderzoek uit te voeren.

De onderwerpen verschilden hierbij enorm, van het afbreken van medicijnresten met behulp van schimmels (Jacco, Yula en Lidwine), tot hoe je nou zo efficiënt mogelijk grote priemgetallen kan vinden (Emma en Lars), tot hoe je van plastic afval nylon kan maken (Isa), tot regelmaten in de Fibonaccireeks (Hylke), en tot het gebruik van schimmels als vleesvervanger (Alexander, Job en Casijn). Op deze avond moesten ze allen hun onderzoek presenteren, waar een groot publiek op af is gekomen. Hierbij mochten Jacco, Yula en Lidwine als keynote zelfs voor een propvolle collegezaal presenteren, wat ze voortreffelijk hebben gedaan. Zie de bijgevoegde foto's voor een impressie van de avond, en vraag vooral de leerlingen zelf nog eens naar hun onderzoek.

Ook interessant

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op donderdag 30 maart was het voor de U-Talent academyleerlingen uit vwo 6 zover, de afsluiting van het programma in het academiegebouw in Utrecht: de getuigschriftenuitreiking. Na twee jaar lang een verdiepingsprogramma voor de bètavakken te hebben gevolgd aan de Universtiteit Utrecht hebben ze hiermee het programma officieel succesvol afgerond!

Lees verder

Ben je helaas uitgeloot bij de school van je eerste keuze? We begrijpen natuurlijk dat je teleurgesteld bent. Misschien is het Openbaar Lyceum Zeist interessant voor jou. Er is nog voldoende plaats in havo, havo/vwo, vwo en gymnasium. Op vrijdag 31 maart en dinsdag 4 april ontvangen we je graag...

Lees verder

Afgelopen woensdag was ons allereerste dansexamen: Maud Veenbrink (H5c) danste daar met 5 leerlingen uit VWO 5 de sterren van de hemel. Het was een prachtige ambiance in Figi, waar ook veel medeleerlingen op af gekomen waren om hun klasgenoten te zien schitteren.

Lees verder