GymnasiumXtra in de activiteitenweek

GymnasiumXtra in de activiteitenweek

Het is alweer even geleden, maar wat hebben we een mooie activiteitenweek gehad.

Gymnasium 1
De eersteklassers gingen goed van start in het Grafisch Atelier in Hilversum. Uren werden er doorgebracht in de donkere kamer, de mooiste foto’s werden gemaakt. Leerlingen hebben kennis gemaakt met analoge fotografie. Mooi, want hier zullen ze tijdens hun gymnasiumXtra modules op school verder mee gaan werken.

De dagen erna waren er mooie dagprojecten op school. Tijdens Het Godenproject gingen leerlingen aan de slag met het maken van een promofilmpje. 'Kruip in de huid van een god, en zorg dat je de nieuwe Zeus wordt.'
De week sloten we af met een dag vol muziek. Leerlingen namen hun eigen instrument mee naar school, en onder begeleiding van onze muziekdocent Natasja Dekker hebben ze samen een stuk gecomponeerd.

Gymnasium 2.
Met z'n alleen op de fiets naar Utrecht voor een dag vol sportieve activiteiten. De dag werd gestart met skateboárdlessen in het skatepark, daaropvolgend mocht iedereen zich uitleven op de klimmuren van de Boulderhal.
Bij het Kunstenhuis in Zeist Hebben we workshops gevolgd als Moviestorm en Garageband.
En op school werden leerlingen meegenomen in de kunst van het creatief schrijven.

Gymnasium 3.
Een voorstelling Mindf*ck, een workshop creatief schrijven, en ook deze leerlingen mochten zich uitleven met skateboarden en boulderen.
Hoogtepunt voor de derdeklas was toch wel het uitstapje naar de Dierenpark Amersfoort. Een mooie excursie om op locatie het gedrag van dieren te observeren. Leerlingen hebben gekeken naar het uiterlijk van dieren en onderzocht of ze op basis daarvan de evolutie en de verwantschappen tussen diersoorten konden ontdekken.

Een veelzijdige week voor alle drie de jaarlagen, we kijken er met plezier op terug!

Ook interessant

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op donderdag 30 maart was het voor de U-Talent academyleerlingen uit vwo 6 zover, de afsluiting van het programma in het academiegebouw in Utrecht: de getuigschriftenuitreiking. Na twee jaar lang een verdiepingsprogramma voor de bètavakken te hebben gevolgd aan de Universtiteit Utrecht hebben ze hiermee het programma officieel succesvol afgerond!

Lees verder

Ben je helaas uitgeloot bij de school van je eerste keuze? We begrijpen natuurlijk dat je teleurgesteld bent. Misschien is het Openbaar Lyceum Zeist interessant voor jou. Er is nog voldoende plaats in havo, havo/vwo, vwo en gymnasium. Op vrijdag 31 maart en dinsdag 4 april ontvangen we je graag...

Lees verder

Afgelopen woensdag was ons allereerste dansexamen: Maud Veenbrink (H5c) danste daar met 5 leerlingen uit VWO 5 de sterren van de hemel. Het was een prachtige ambiance in Figi, waar ook veel medeleerlingen op af gekomen waren om hun klasgenoten te zien schitteren.

Lees verder