GymnasiumXtra in de activiteitenweek

GymnasiumXtra in de activiteitenweek

Het is alweer even geleden, maar wat hebben we een mooie activiteitenweek gehad.

Gymnasium 1
De eersteklassers gingen goed van start in het Grafisch Atelier in Hilversum. Uren werden er doorgebracht in de donkere kamer, de mooiste foto’s werden gemaakt. Leerlingen hebben kennis gemaakt met analoge fotografie. Mooi, want hier zullen ze tijdens hun gymnasiumXtra modules op school verder mee gaan werken.

De dagen erna waren er mooie dagprojecten op school. Tijdens Het Godenproject gingen leerlingen aan de slag met het maken van een promofilmpje. 'Kruip in de huid van een god, en zorg dat je de nieuwe Zeus wordt.'
De week sloten we af met een dag vol muziek. Leerlingen namen hun eigen instrument mee naar school, en onder begeleiding van onze muziekdocent Natasja Dekker hebben ze samen een stuk gecomponeerd.

Gymnasium 2.
Met z'n alleen op de fiets naar Utrecht voor een dag vol sportieve activiteiten. De dag werd gestart met skateboárdlessen in het skatepark, daaropvolgend mocht iedereen zich uitleven op de klimmuren van de Boulderhal.
Bij het Kunstenhuis in Zeist Hebben we workshops gevolgd als Moviestorm en Garageband.
En op school werden leerlingen meegenomen in de kunst van het creatief schrijven.

Gymnasium 3.
Een voorstelling Mindf*ck, een workshop creatief schrijven, en ook deze leerlingen mochten zich uitleven met skateboarden en boulderen.
Hoogtepunt voor de derdeklas was toch wel het uitstapje naar de Dierenpark Amersfoort. Een mooie excursie om op locatie het gedrag van dieren te observeren. Leerlingen hebben gekeken naar het uiterlijk van dieren en onderzocht of ze op basis daarvan de evolutie en de verwantschappen tussen diersoorten konden ontdekken.

Een veelzijdige week voor alle drie de jaarlagen, we kijken er met plezier op terug!

Ook interessant

Vandaag vindt ons eerste OLZ kerstconcert plaats, waarvoor hard geoefend is. Veel leerlingen en docenten hebben met enthousiasme dit concert voorbereid en op de foto’s die tijdens de generale repetitie zijn gemaakt is dit goed te zien.

Lees verder

Leerlingen uit klas 3 hebben in periode 1 meegedaan met de verhalenwedstrijd. Afgelopen vrijdag was de prijsuitreiking en Liv Molijn uit AG3a ging er met de hoofdprijs vandoor!

Lees verder

Deze week zijn de examenwerken van V5/G5 te zien in school en dat maakt indruk! Er is hard gewerkt, geëxperimenteerd, lef getoond en doorgezet. Het resultaat mag er zijn, wat zijn we trots op onze leerlingen! Hier een impressie.

Lees verder

Openbaar Lyceum Zeist, onderdeel van NUOVO scholen, heeft het keurmerk Begaafdheidsprofielschool ontvangen, waarmee wij voor de komende 4 jaar gecertificeerd zijn om hoogbegaafde leerlingen te begeleiden bij ons op school. Op 25 november aanstaande zullen wij de onthulling van de plaquette die wij hiervoor gekregen hebben op een feestelijke wijze...

Lees verder