Expressie in de activiteitenweek

Expressie in de activiteitenweek

De afgelopen week was voor de onderbouw gevuld met profielactiviteiten. Een week vol met excursies, workshops en activiteiten in en om de school voor alle leerlingen van expressie.

Zo heeft klas 1 van expressie  kennis gemaakt met verschillende druktechnieken in het Grafisch atelier Hilversum. Er werden tassen bedrukt door middel van zeefdruk en met Lego maakten we de mooiste afdrukken met inkt en drukpersen. Ook mooi om zo’n atelier van binnen te bezoeken vol met verschillende soorten persen en kunstwerken.

Op school werd er muziek gecomponeerd onder leiding van Protoon, en maakten de leerlingen vlogs. Er waren workshops door onze eigen docenten met als thema taal en ritme, zoals posters met woorden en gedichten, muziekritmes bij muziek en bij drama schreven de leerlingen hun eigen teksten.

De havokansklas heeft een dag mee gedaan meegedraaid met expressie. Zij kregen de workshop van Protoon, hebben stiftgedichten gemaakt en als kers op de taart mochten ze aan de slag met graffiti om hun eigen street art kunstwerk te maken.

Klas 2 heeft een locatie voorstelling gemaakt. In twee dagen kregen zij les in taal, verbeelding en vormgeving van oud leerling Rogér Kooij, en onze eigen dans, drama en beeldende docenten. Er werden teksten geschreven, poëtische dans gemaakt en decor gemaakt dmv je eigen lichaam en hulpmiddelen zoals tape, draad en mode.

Het publiek werd door de school geleid langs diverse groepen die ter plekke hun eigen mini voorstelling deden. Zo liep je langs de groepen die op een prachtige manier hun eigen choreografie en teksten lieten zien en horen.

Klas 3 ging met de bus naar Groningen. Daar is momenteel een grote expositie van DC Comics, met strips, scripts, storyboards, maquettes en kostuums van de eerste Superman strips tot Wonder Women, leerden we onzen eigen helden en schurken tekenen en keken we in de filmzaal naar korte films die werden nabesproken onder leiding van een filmdocent.

Klas 3 heeft ook 3D letters gefabriceerd. Eerst een ontwerp maken, daarna aan de slag met een foamcutter, afwerken en schilderen. 

Na de excursie was er vrijdag een dag vol verwondering, in de ochtend kregen zij een Mindfuck voorstelling met achtereenvolgens een workshop trics en trucs. In de middag kregen ze de uitdaging voorgeschoteld om een escaperoom te ontrafelen en daarna maakten zij per halve groep een eigen kamer voor de andere helft. Het creatief denkvermogen werd uitgedaagd vandaag.


Ook interessant