Getuigschriftenuitreiking U-Talent

Getuigschriftenuitreiking U-Talent

Op donderdag 30 maart was het voor de U-Talent academyleerlingen uit vwo 6 zover, de afsluiting van het programma in het academiegebouw in Utrecht: de getuigschriftenuitreiking. Na twee jaar lang een verdiepingsprogramma voor de bètavakken te hebben gevolgd aan de Universtiteit Utrecht hebben ze hiermee het programma officieel succesvol afgerond!

Hierbij hebben ze verschillende modules gevolgd die dieper op de bètavakken ingaan, bijvoorbeeld over hoe zonnepanelen nou precies werken, hoe je zelf een game kan programmeren, wat de biologie achter tumoren is, af hoe we naar buitenaards leven zoeken. Daarnaast hebben ze allemaal in plaats van het profielwerkstuk via de universiteit een thesis geschreven, met een wetenschapper van de universiteit als wetenschapper, oftewel ze hebben al daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onze school was de afgelopen twee jaar goed vertegenwoordigd met tien leerlingen (van links naar rechts: Alexander, Job, Lidwine, Hylke, Jacco, Emma, Isa, Yula, Casijn, Lars), er was zelfs geen enkele andere school waarvan zoveel leerlingen meededen. Binnenkort start ook weer de werving voor de nieuwe lichting leerlingen die volgend jaar in vwo 5 met het Academyprogramma gaan starten, wat hopelijk weer net zo'n grote groep wordt. Maar eerst nog complimenten en felicitaties voor deze lichting waar onze school enorm trots op kan zijn!

Ook interessant

Afgelopen zaterdag zijn er heel veel leerlingen met hun ouders op ons mooie terrein en in onze school op bezoek geweest. We vonden het leuk om jullie onze school te laten zien en te laten beleven. Er konden proeflesjes gevolgd worden en je kon meedoen aan diverse activiteiten.

Lees verder

“If you don’t like to read, you haven’t found the right book.” (J.K. Rowling). We lezen dagelijks in de krant dat leerlingen niet van lezen houden, te weinig lezen en dat daardoor hun leesvaardigheid in rap tempo achteruitgaat. Leesbevordering op school vinden we daarom heel belangrijk. Door lezen vergroot je...

Lees verder

Hallo toekomstige brugklasser! Een nieuwe school kiezen voor de komende jaren is best spannend. Je krijgt nieuwe vakken, veel verschillende docenten en veel nieuwe leerlingen in de klas. Het is dus een heel goed idee om even sfeer te komen proeven. We laten de school graag aan je zien.

Lees verder

Gymnasium 3 trapte de week af met een bezoek aan Doloris Meta Maze in Tilburg. Geblinddoekt werden leerlingen één voor één naar binnen gebracht, waarna ze konden verdwalen in een surrealistisch doolhof waar alle zintuigen op scherp werden gezet. Een hele bijzondere beleving, die iedereen anders ervaren heeft.

Lees verder

Afgelopen schooljaar heeft wederom een groep H4- en V5-leerlingen, aangevuld met een aantal BPS leerlingen, zich op school voorbereid op het Cambridge examen.

Lees verder