Eerste dansexamen een feit: feest in Figi!

Eerste dansexamen een feit: feest in Figi!

Afgelopen woensdag was ons allereerste dansexamen: Maud Veenbrink (H5c) danste daar met 5 leerlingen uit VWO 5 de sterren van de hemel. Het was een prachtige ambiance in Figi, waar ook veel medeleerlingen op af gekomen waren om hun klasgenoten te zien schitteren.

Het begon s middags met de generale repetitie, waar docent dans, Emma Dekker door de rector in het zonnetje werd gezet voor haar fantastische prestatie. Zij is verantwoordelijk voor het opzetten van het vak dans bij ons op school en dit jaar is haar eerste examen.

Expressieleerlingen uit de brugklas trapten af, gevolgd door de hele expressiegroep van klas 2. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een mooie uitvoering van voorexamenkandidaten dans uit klas 4 met als klapstuk het examenwerk van klas 5. Ouders, broertjes, zusjes, (oud)collega’s en andere belangstellenden waren getuige van deze primeur in een volle Willem Pijperzaal.


Ook interessant

Hallo toekomstige brugklasser! Een nieuwe school kiezen voor de komende jaren is best spannend. Je krijgt nieuwe vakken, veel verschillende docenten en veel nieuwe leerlingen in de klas. Het is dus een heel goed idee om even sfeer te komen proeven. We laten de school graag aan je zien.

Lees verder

Gymnasium 3 trapte de week af met een bezoek aan Doloris Meta Maze in Tilburg. Geblinddoekt werden leerlingen één voor één naar binnen gebracht, waarna ze konden verdwalen in een surrealistisch doolhof waar alle zintuigen op scherp werden gezet. Een hele bijzondere beleving, die iedereen anders ervaren heeft.

Lees verder

Afgelopen schooljaar heeft wederom een groep H4- en V5-leerlingen, aangevuld met een aantal BPS leerlingen, zich op school voorbereid op het Cambridge examen.

Lees verder

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder