Rijke Ruimte geopend door de rector

Rijke Ruimte geopend door de rector

Maandag 28 oktober was de dag dat onze rector Frank Spijkers de officiële opening verricht heeft van de Rijke Ruimte; het is een voormalig leslokaal dat door BPS-leerlingen omgetoverd is in een werkruimte voor verrijking, verbreding en verdieping, maar natuurlijk ook voor gezellige ontmoetingen tussen hoogbegaafden. Veel ouders die aanwezig waren bij de informatiebijeenkomst over BPS hebben ook even een blik geworpen in de gezellig ingerichte BPS-werkplaats.

Inmiddels hebben de eerstejaars BPS-ers hun introductie over deBegaafdheidsprofielSchool erop zitten en zijn met hun BPS-coach begonnen aan het verder invullen en uitvoeren van hun Talentplan.

Ook de tweedejaars en hoger zijn in gesprek gegaan met hun eigen coach en maken nu tijd vrij in hun reguliere lessen om de uitvoering van zelfgekozen onderzoeksopdrachten en projecten te kunnen invullen.Het is een spannend en uitdagen traject wat we zijn ingegaan met elkaar!

Voor getalenteerde leerlingen uit groep 8 worden in december en januari de zogenaamde Rijke Middagen aangeboden, waar ook de BPS-gedachte wordt uitgedragen in verschillende modules over taal, onderzoek doen en creatief denken. In totaal verwachten we rond de 100 kinderenom kennis temaken met de werkwijze van BPS.

En voor wie meer wil weten, is er op donderdag 16 januari de informatieavond overhet OLZ als begaafdheidsprofielschool.

Wij bouwen aanBPS..!

Ook interessant

Het RIVM heeft besloten dat alle groepsvaccinaties worden uitgesteld, vanwege het coronavirus. Omdat Meningokokken W nog steeds voorkomt in Nederland is lang uitstellen van deze vaccinatie geen optie. Het is de bedoeling om deze vaccinatie nog voor 1 juli te geven. De uitvoering ervan gaat in aangepaste vorm plaatsvinden.

Lees verder

Beste ouders, tijdens de coronacrisis zal ik u in een Corona Nieuwsflits, die minstens eens per week zal verschijnen maar vaker indien nodig, informeren over de activiteiten, maatregelen, vragen en kwesties die spelen op en rond de school met betrekking tot de coronacrisis. Dat doe ik om communicatie te bundelen...

Lees verder

Vanaf maandag 24 maart starten we met het online aanbieden van lessen. Via de links hieronder ga je naar de uitleg, handleiding instellen wachtwoord en de roosters per jaarlaag. In het huiswerk van de les kan een linkje worden gezet naar een “live event”. In dat geval kunnen hierop klikken....

Lees verder

De eindexamens zullen doorgaan, ondanks de schoolsluiting. Hiermee bevestigen wij dat de geplande schoolexamens vooralsnog doorgaan, net als de centrale schriftelijke en praktische examens (CSPE). Het is daarom belangrijk dat onze leerlingen zich intensief voorbereiden op deze examens.

Lees verder