Rijke Ruimte geopend door de rector

Rijke Ruimte geopend door de rector

Maandag 28 oktober was de dag dat onze rector Frank Spijkers de officiële opening verricht heeft van de Rijke Ruimte; het is een voormalig leslokaal dat door BPS-leerlingen omgetoverd is in een werkruimte voor verrijking, verbreding en verdieping, maar natuurlijk ook voor gezellige ontmoetingen tussen hoogbegaafden. Veel ouders die aanwezig waren bij de informatiebijeenkomst over BPS hebben ook even een blik geworpen in de gezellig ingerichte BPS-werkplaats.

Inmiddels hebben de eerstejaars BPS-ers hun introductie over deBegaafdheidsprofielSchool erop zitten en zijn met hun BPS-coach begonnen aan het verder invullen en uitvoeren van hun Talentplan.

Ook de tweedejaars en hoger zijn in gesprek gegaan met hun eigen coach en maken nu tijd vrij in hun reguliere lessen om de uitvoering van zelfgekozen onderzoeksopdrachten en projecten te kunnen invullen.Het is een spannend en uitdagen traject wat we zijn ingegaan met elkaar!

Voor getalenteerde leerlingen uit groep 8 worden in december en januari de zogenaamde Rijke Middagen aangeboden, waar ook de BPS-gedachte wordt uitgedragen in verschillende modules over taal, onderzoek doen en creatief denken. In totaal verwachten we rond de 100 kinderenom kennis temaken met de werkwijze van BPS.

En voor wie meer wil weten, is er op donderdag 16 januari de informatieavond overhet OLZ als begaafdheidsprofielschool.

Wij bouwen aanBPS..!

Ook interessant

Heel blij waren we en zijn we nog steeds dat we op het OLZ toe kunnen komen aan fysiek onderwijs! Als het gaat om onderwijs weten we allang dat er veel gebeurt via de directe interactie. Leerlingen én docenten varen wel bij persoonlijk contact voor de meest efficiënte output...

Lees verder

In een crisistijd als deze worden we geconfronteerd met allerlei onzekerheden en haastig ingevoerde regelingen. Het dringend advies om mondkapjes op scholen te dragen is er een van.

Lees verder

De afgelopen weken was er weer les op school. Wat was het fijn om weer leerlingen in school te zien. De klassen waren nog opgesplitst in kleinere groepen en 1,5 meter afstand was nog vereist. Toch bedacht A2a een manier om met de hele klas een kunstwerk te maken voor...

Lees verder